5 המהפכות בעולם הדיגיטל

רמי גור, מנהלי מטריקס דיגיטל  image
רמי גור, מנהלי מטריקס דיגיטל

בבחינת התפתחויות העבר הלא רחוק, ההווה הגועש והעתיד שצופן לנו ריגושים טכנולוגיים שאנו עוד לא יכולים לדמיין כעת, תחום הדיגיטל רשם מספר אבני דרך משמעותיות שבכוונתן לטרוף את הקלפים ולשנות את חוקי המשחק של העולם שבו אנו חיים. מהפכת הדיגיטל אמנם החלה כבר מזמן אבל אין זה אומר שיש לה תאריך תפוגה – היא כאן כדי להישאר.

 מאמר זה פורט את חמשת התחומים שמהווים Game Changers בתחום הדיגיטל:

מציאות רבודה (AR- Augmented Reality)

המציאות הרבודה כשמה כן היא, יוצרת רבדים חדשים על המציאות הקיימת ומציגה למשתמש מציאות חדשה, שאינה קיימת במציאות. בניגוד למציאות הווירטואלית, שמנסה לדמות את המציאות הקיימת, המציאות הרבודה מספקת עולם פיזי אמיתי משופר עם יכולות ומידעים חדשים שלא היו קיימים קודם לכן. דוגמא לשימוש : בעת צפייה בטיול במגדל אייפל, המשקפיים/טלון וכד’  מזהים את המגדל ופותחים אפשרות לבצע הזמנת כרטיסים לכניסה לאתר. באמצעותן ניתן גם לקבל מידע נוסף על המוצרים בסופר על פי הצרכים שלנו, ובחנות בגדים נוכל לקבל את המידות שיש במלאי של הג’ינס שאהבנו או לצפות בזמן אמת כיצד הוא ייראה עלינו.

אחד השינויים המהותיים שמביאה המציאות הרבודה היא בתחום בניה וטיפול בתקלות במכונות. כך למשל טכנאי שמגיע לטפל במעלית תקולה יכול להעביר את מה שהוא רואה למומחים בתחום, שיוכלו להנחות אותו במהירות מה בדיוק עליו לבצע על מנת לתקן את התקלה. המציאות הרבודה מסוגלת לספק לו תמונה פנימית כיצד נראה מנוע המעלית, מה התקלות הנפוצות במעלית זו וכיצד ניתן לטפל בכל תקלה ולגשת לחלקים שהוא לא נתקל בהם בעבר.
להלן דוגמא של מיקרוסופט לתשתיות החדשות בתחום. כלומר, זהו עולם שלם של מידע נוסף והדרכה על גבי מוצר פיזי במציאות קיימת. תחום המציאות הרבודה תופס תאוצה בשנים האחרונות ונדמה שהוא הולך לשנות מקצה לקצה את שגרת חיינו.

Natural language processing

או בקיצור NLP, הוא הבסיס לעולם הבוטים והבנה דיגיטלית של שפה אחידה. תחום זה עוסק ביכולת שלנו לדבר עם מכשיר שמבין בדיוק מה אנחנו אומרים ומסוגל להשיב לנו באותה שפה ברורה ולספק מענה לצרכים שלנו. התחום הזה נמצא בעיצומה של התפתחות כשהוא משנה את כל צורת העבודה בדיגיטל. בעתיד הקרוב יעלה אחוז השיחות שיתקיימו מול בוטים ובהתאם ישתנה כוח האדם המיועד לתחומים אלו. כך גם משתנה חווית הלקוח כשהשירות שהוא מקבל מהיר ויעיל יותר ובמקביל גם חווית העובד משתנה מאחר והוא נהנה מפלטפורמות דיגיטליות שמסייעות ותומכות בעבודתו. בנוסף, טכנולוגיה זו מתוכננת לשנות את היכולות התפעוליות של הארגון כשהיא מאפשרת למערכות הפנימיות להעביר מידע בצורה טובה יותר בתוך הארגון, לדווח על תקלות בפשטות ולגשר על פערים שהיום תוקעים את העבודה השוטפת של הארגון.

אל אף שאנחנו שומעים על טכנולוגיה זו הרבה לאחרונה, היא עדיין בחיתולים. הבוטים כיום יודעים לתת מענה על שאילתות בסיסיות ומסוגלים לדבר בשפה פשוטה בלבד, הם אינם יכולים להתמודד עם שפה מורכבת ודרישות רחבות. אך אין ספק שהטכנולוגיה הזו מהווה פריצת דרך בתחום הדיגיטל שעוד תדהים אותנו בהמשך.

סביבת עבודה דיגיטלית (AR- Augmented Reality)

אם בשנים האחרונות היה ברור לכולם שחייבים לעסוק בדיגיטל שפונה ללקוח, היום יותר ויותר ארגונים מבינים שהדיגיטל חייב להיות נגיש גם לעובדים. במרבית הארגונים קיים פער גדול בין הסביבה האישית שהעובדים רגילים אליה מחייהם הפרטיים, המכילה ממשקים חכמים כמו נטפליקס, וואטסאפ, ווייז וכדומה, לבין הסביבה העסקית איתה הם מתמודדים בשגרת עבודתם כמו מיילים ומערכות מיושנות אחרות. הפער הזה יוצר תסכול רב בקרב העובדים, מגדיל את אחוזי הנטישה של העובדים ובעיקר פוגע ביעילות שלהם. עובדים היום רוצים להרגיש שהם לא מבזבזים זמן מיותר, ולאו דווקא לטובת הארגון אלא לטובת ההרגשה האישית שלהם. התחושה היא שרוצים להספיק כמה שיותר ולבצע מספר דברים במקביל ולכן יש צורך לספק פלטפורמות מתאימות שיאפשרו לעובדים לעשות זאת.

סביבת העבודה הדיגיטלית היא אוסף של שיטות עבודה חדשות המייצרות יעילות בעבודה, שיתוף פעולה פורה בין העובדים וחיפוש והעברת מסרים ומידע בפשטות ובנוחות. במקום שאצטרך לחפש מסמך אחד בשורת החיפוש במחשב ואלך לאיבוד בתוך אלף מסמכים, המערכות החדשות יודעות לחפש עבור העובד בדיוק את מה שהוא צריך, ולמצוא לו את המידע שיספק מענה לצרכים שלו באופן מיטבי. דוגמא נוספת היא מערכת אישית שיודעת לספק תקציר התכתבות במיילים לפני שיחת טלפון בין שני אנשים, המציג נושאים עליהם דיברו בעבר ונושאים עליהם אותם אנשים קבעו לדבר בשיחה הקרובה.

Low Code

קצב השינויים בארגונים היום גדול מאוד, וכמות התשתיות והמערכות שקיימות היא עצומה. החיבור בין מערכות רבות בשפות פיתוח וטכנולוגיות שונות עם הרבה מאוד אינטגרציה, צרכים שונים בין מחלקות ושינוי תדיר של העולם המתפתח, יוצר  מצב בו מחלקות הפיתוח מתקשות לעמוד בדרישה של הארגון להציע חדשנות. עולם ה- Low Code משתלב בדיוק בוואקום שמקשה על הארגון. הוא מספק עולם טכנולוגי רחב המאפשר לייצר מערכות מורכבות וסבוכות ללא צורך בקידוד באמצעות ממשק ויזואלי המיועד לאנשי הפיתוח, אשר דרכו ניתן להגדיר לוגיקות, תהליכים, ממשקים ועוד, ולנהל את סביבות העבודה דרך מערכת אחת. פעולה זו מקטינה את זמן ועלויות הפיתוח לכרבע מהעלויות הקיימות היום, וחוסכת בזמן ובכוח אדם.

האינטרנט של הדברים (IoT)

ה-IoT הופך להיות הרבה יותר נפוץ באסטרטגיה של חברות. כמעט כל חברה מחפשת כיצד היא יכולה להשתלב בתחום האינטרנט של הדברים. זה יכול לבוא לידי ביטוי באופן שבו מבצעים תשלומים, בשליטה על מכשירים מרחוק, מוצרים חכמים, בקרות אוטונומיות על שדות גידול, בקרות על מערכות ניהול צריכת מים ותקלות בחשמל ועוד. חברות שמתכננות היום מוצר או שירות מייעדות אותו להיות כזה שניתן יהיה לשלוט בו מרחוק, לעיתים אפילו על חשבון שליטה פיזית במוצר עצמו. ישנן חברות שמוותרות על ממשקים מסוימים מתוך הנחה שהמשתמש יפעיל את המוצר רק באמצעות הנייד שלו.

אותן חברות שפועלות בדרך הזו מבצעות מחקרי שוק ואוספות מידע על המשתמשים של היום, כאשר על בסיס ממצאיהן הן מייצרות מודלים עסקיים ומוצרים חדשים. ככל שעובר הזמן, אנו עדים לחברות נוספות אשר אימצו מחשבה מחודשת ובאמצעות האינטרנט של הדברים פיתחו ליין חדש של מוצרים שאינו דומה למה שנהגו לייצר עד אותו רגע.

רוצים לשמוע עוד?

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

כל השדות המסומנים ב * הינם שדות חובה

*
*
*
*