איך נישאר בטוחים בחודש הקניות ברשת?

דוריה גלעם | מנהל מרכז התמחות סייבר ואבטחת מידע במטריקס, מנהל מחלקת PT בחברת Matrix 2Bsecure image
דוריה גלעם | מנהל מרכז התמחות סייבר ואבטחת מידע במטריקס, מנהל מחלקת PT בחברת Matrix 2Bsecure

בחודש האחרון שלפנו את הארנקים וחגגנו את יום הרווקים הסיני, סייבר מאנדיי, בלאק פריידי,  שופינג IL ועוד מגוון ימי מבצעים מיוחדים בחסות אלוהי הסיילים. לא נשקר – הנחות עושות לנו נעים בלב; חלקנו אפילו מצפים ומצפות לחבילה בדואר ברגעים אלו ממש.

להתחדש זה השחור החדש, והוא זמין לנו בלחיצת כפתור. הסידור הזה אמנם מאוד נוח, אבל לא תמיד הכי בטוח. חשוב לזכור שכל רכישה ברשת עשויה לחשוף אותנו להונאות אשראי, ולכן, אנחנו במטריקס 2Bsecure, הכנו לכם מספר כללי אצבע לאבטחת מידע בקניות אונליין.

מוכנים?

1. עדיף לא לשמור את פרטי האשראי באתרים – אתרי קניות רבים מציעים לשמור את מספר כרטיס האשראי, לנוחות הלקוחות. במרבית הפעמים, האפשרות מסומנת בדיפולט מצד האתר, ועל הקונה להסיר באופן אקטיבי את האופציה לשמירת פרטי האשראי שלו.

אז נכון שהמחשבה להזין את הפרטים בכל פעם מחדש מעייפת אותנו, אבל אנחנו לא באמת יודעים  אם האתר שומר במאגר המידע את מספר הכרטיס, ואיזה האקר יחליט לפרוץ אליו יום אחד.

2. אם לא השתכנעתם מהסעיף הקודם ואתם בוחרים לאשר לאתר לשמור את פרטי כרטיס האשראי, עדיף שתבצעו את זה דרך הכרום של גוגל;

מצד אחד, יתכן שבנוסף לכל הדברים שגוגל יודעת עליכם, היא תדע גם את מספר האשראי. מצד שני, הפרטים נשמרים לוקאלית על מחשב (כך לפחות גוגל מצהירים) – מה שהופך את זה ליותר בטוח מאשר לשמור את פרטי הכרטיס באתרים (סינים) שונים.

3. קנו באתרים מאובטחים (HTTPS אל מול HTTP) – עוד דרך לנסות להגן עליכם בעת רכישות באינטרנט, היא ההימנעות מרכישה באתרים חסרי תעודות שעובדים ב-HTTP. אז איך אפשר לבדוק את זה?

ליד שורת האתר תראו ציור של מנעול – אם לא ראיתם את המנעול, סימן שהאתר שלכם עובד ב-HTTP ושתקבלו אזהרה מהדפדפן בדמות “Not secure” לצד כתובת האתר. במקרה כזה, התעבורה שלכם לא מוצפנת – האקר יכול לנסות ולהאזין לה, ואף להשתמש בפרטים שלכם.

4. תשלום באמצעות Escrow account או PayPal?

תשלום באמצעות Escrow אומר שישנה חברה שמהווה צד שלישי והקימה מעין חשבון זמני, בו הלקוח מפקיד את כספי התשלום למוכר. ברגע שהעסקה מתבצעת בשלמותה, החברה מעבירה את הכסף למוכר.

במידה ולא תרצו או לא תוכלו להשתמש בחברה שנותנת שירות כזה, אפשר להשתמש בתשלום דרך PayPal.

PayPal היא גם חברה שנותנת שירותי תשלום דרך צד שלישי, וגם נותנת אחריות ללקוח במידה והמוצר לא הגיע אליו או לא הגיע תקין.

5. קנו באתרים מוכרים! לא כדאי להתפתות להנחות של דולר או שניים ולקנות מאתרים לא מוכרים – עדיף לבצע רכישות באתרים מוכרים ומומלצים, כדי לא לפספס עם מוצרים או אתרים מזוייפים.

במחקרים שאנו עורכים,  אנחנו נחשפים לאתרים רבים שמציעים סחורה במחירים זולים מאוד, לעיתים אף זולים באופן חשוד. האתרים הללו הם אתרים פיקטיביים שמאחוריהם נוכלים שרק מחכים לתפוס את הלקוחות המסכנים שישלמו על מוצרים שלעולם לא יקבלו. תהיו ערניים ואל תפלו למלכודות הללו.

6. בררו על אמינות המוכרים – לפני הרכישה, גם באתרים הגדולים והמפורסמים, מומלץ לקרוא ביקורות על המוצר ועל המוכר (דירוג ו-ותק באתר) ולשים לב שלא מדובר בביקורות פיקטיביות שחוזרות על עצמן.

זכרו ליישם את ששת הטיפים בכל קנייה ברשת, ושתהיה קניה מהנה ובטוחה!

רוצים לשמוע עוד?

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

כל השדות המסומנים ב * הינם שדות חובה

*
*
*
*